magento

ZA4 dankt Korsjes en kan in theorie nog kampioen worden

Toegevoegd op 12 mei 2019 om 11:58 door Terence Garnier
Whatsapp Facebook Twitter


VV Nieuwerkerk Zaterdag 4 heeft het altijd lastige uitduel bij Soccer Boys 7 met dank aan de familie Kors met 1-3 gewonnen. Door de misstap van koploper Neptunus-Schiebroek, dat verloor bij Ommoord, gloort er voor het elftal van Piet Quist nog een héél klein sprankje hoop op de titel.

Bij ‘angstgegner’ Soccer Boys – voorgaande jaren gingen de roodwitten steevast de bietenbrug op – moest schoenenkoopzieke Quist het stellen zonder Lars Messchendorp. Hij had bij zichzelf een brief bezorgd waarin stond dat hij vandaag audities moest doen voor High School Musical op de TU Delft, maar nam wel het ov uit angst voor een nieuwe kop-staartbotsing. De afwezigheid van Jerry Garnier (papadag de dag voor Moederdag) werd opgevangen door Michel Voogd. Rens Buurman stond met een enge outfit langs de lijn. Hij zag zijn team op achterstand komen na een snel genomen vrije trap, na vermeend hands van Yorick Zwiep. Goalie Op ’t Ende voorkwam een paar keer erger. Voorin vocht gelegenheidsspits Rick Kok wat hij waard was, maar het was zijn collega-aanvaller Oempa-Orrin Kors die de handen op elkaar kreeg. Hij soleerde prachtig naar de 1-1. O moest zijn gram ook wel halen, want even ervoor had hij van elf meter gemist.

Na de (mierzoete) thee kreeg diens broer het op zijn heupen. Dylan Kors, in de rust door mastermind Quist geïnspireerd door hem ‘Fernando Llorente’ te noemen, schoot fenomenaal in de winkelhaak van een meter of zestien. Daarna moest ZA4 het tien minuten met negen man stellen na gele prenten voor Reinier Saat (een harde charge) en de net ingevallen Terence Garnier (uitgescholden door de scheids). Maar toen ging het eigenlijk beter. Lars Boere was met het hoofd nog meermaals dichtbij 1-3, maar het leek erop alsof hij zijn keukenrolpet nog op had. ,,Het scheelde een haar”, zei Furby-kapitein Zwiep.

In de slotminuut werd het alsnog 1-3, uit een corner. Niemand weet wie de bal als laatste raakte, maar Luka Kors, die na de zomer hoogstwaarschijnlijk terugkeert van een kort avontuur bij Sturm Graz, beweerde dat hij de bal het laatste zetje gaf (maar dan had hij ‘m moeten stiften). Hopelijk heeft de in bloedvorm verkerende fotograaf Hans Zwiep dat met zijn fluwelen lens vastgelegd.

Volgende week speelt nummer twee ZA4 thuis tegen Ommoord, waar het uit 2-1 verloor. Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op Neptunus-Schiebroek is zes punten. Quist gelooft er eigenlijk niet meer in en zet in op volgend seizoen. Na de terugkeer van zwaargewichten Stephan Verdoold en Nick van der Burg mikt hij op de komst van nóg twee bekenden. ,,Daarover later meer”, zei Hertog Hedgehog.

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento