magento

ZA5 niet langs tiental Jodan Boys: Buurman eist hoofdrol op

Toegevoegd op 10 september 2020 om 18:48 door Terence Garnier
Whatsapp Facebook Twitter


VV Nieuwerkerk Zaterdag 5 is er niet in geslaagd om Jodan Boys, dat lang met tien man speelde, te verslaan. Op Sportpark Dorrestein werd het 1-1. Rens Buurman ontpopte zich tot de man van de avond, met twee assists, een bal van de lijn én een verkeerd appje. 

Het was even wennen voor Zaterdag 5. Zo speelde het niet op een bijveld achteraf op een winderige zaterdagmiddag, maar op woensdagavond op het prachtige hoofdveld van VV Nieuwerkerk. Veel publiek was er ook. Vooral tegenstander Jodan Boys had veel fans meegenomen: bij de Gouwenaars was een moeder van twee spelers overleden. Het werd herdacht met een indrukwekkende minuut stilte en rouwbanden om de armen van de bezoekers.

Al die opgetrommelde fans zagen dat de sterk fluitende arbiter 'Purple Ray' zijn rode kaart trok na wegens natrappen van een Jodan Boys-middenvelder tegen Tonnie Reijm. ZA5 ging op jacht naar de openingsgoal, maar overtuigde niet. De wil om te winnen leek niet (genoeg) aanwezig.

Toch kwam de goal er halverwege de tweede helft. Rens Buurman gaf een haarfijne crossbal de zestien in vanuit de verdediging. Bart van Duivenbode fungeerde als bliksemafleider, waardoor Terence Garnier met rechts in de verre hoek kon volleren. ,,Welkom in het rijtje", zei Dylan Kors. De doelpuntenmakers van dit seizoen zijn nu Kors, Kors, Kors en Garnier: een beetje de Crosby, Stills & Nash (& Young) van de IJsselstreek.

Maar het tiental van Jodan Boys gaf niet op en drong aan.  Reinier Saat moest een paar keer katachtig ingrijpen. Hij leek een keer ook óp het veld te moeten vissen, maar Rens Buurman haalde de bal acrobatisch van de lijn. Helaas was het diezelfde Buurman die even later een bal pardoes in de voeten van een tegenstander schoof, voor wie scoren een koud kunstje was: 1-1. Dat was de eindstand.

,,Piet, we hebben gezien dat dit niet meer werkt, kun je me voortaan als aanvallende middenvelder posteren?" had Rens daarna naar Piet ge-appt. Het appje werd per ongeluk niet naar trainer Piet Quist, maar naar een zakenrelatie die ook naar de naam Piet luistert. ,,Wie is dat?" vroeg Orrin Kors. Die zoekt een investeerder voor zijn bosvruchtenyoghurtonderbroekenlijn.

Zaterdag moet ZA5 naar Ommoord. Die moeten op een flinke pandoering worden getrakteerd: alleen bij een grote zege kan ZA5 nog poulewinnaar van de bekercompetitie worden en daarmee doorbekeren. 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento