magento

ZA 5 dankt familie Kors en buigt achterstand om in knappe zege

Toegevoegd op 30 augustus 2020 om 17:30 door Terence Garnier
Whatsapp Facebook Twitter


VV Nieuwerkerk Zaterdag 5 is de bekercompetitie met een knappe overwinning begonnen. Op bezoek bij XerxesDZB 5 keek het snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar door goals van Luka, Dylan en Orrin Kors namen de roodhemden de drie punten toch mee in de tas.

Het was even puzzelen voor Quist, bij de eerste wedstrijd in zes maanden tijd. De soon-to-be-opa kon niet beschikken over Reinier Martijn Zwiep (bierpot uitgeven in Florence), Lars Messchendorp (dichten), Stephan ‘Reetro Willems’ Verdoold en veldtrainer/speler Erik Prinsen (olie in zijn ogen). Daarom stond Terence Garnier op het middenveld (als controleur), samen met Tonnie Reijm en Dylan Kors.

Laatstgenoemde leverde kort na de start zijn eerste assist van het seizoen. Maar helaas was het een passje naar een Xerxes-speler, die met een droog schot van een meter of 17 oude rot Reinier Saat passeerde. Kort erna werd het zelfs 2-0 uit een corner.

ZA 5 kreeg kansen tegen het frisse en energieke Xerxes, maar had pech. Luka Kors trof na maanden van droogte wél doel: de goaltjesboef van weleer liep een piekfijne voorzet van neef Orrin met z’n rechterscheenbeen in de verre hoek. ,,Het was een beetje een WK-goal”, zei hij heel woke in de rust.

Door de goal ging ZA 5 als een bok op een haverkist op zoek naar een gelijkmaker. Tonnie Reijm nam zijn team bij de hand, liep te schoffelen en haalde de trekker over. Een schot van hem werd geblokt, maar landde voor de voeten van Dylan Kors, die knap binnen schoot. Er zat echter nóg meer in het vat voor de geroutineerde ploeg: Orrin Kors liep een prachtige voorzet van zijn broer Dylan in de 85ste minuut fraai binnen. Saat keek nog subtiel een balletje op de lat, maar verder kwam ZA 5 niet meer in de problemen. Alleen Jerry Garnier kreeg zijn jaarlijkse eerste-wedstrijd-van-het-seizoenskrampje.

Een ijskoude douche voor de thuisploeg, maar ook de douche van ZA 5 was heel koud. ,,Goed ademhalen”, zei Elijan ‘De Wim Hof van de IJsselstreek’ Buchbot, onder toeziend oog van de in een boevenshirt gestoken Rens Buurman. Gelukkig was Buchbot z’n shirt en niet z’n handdoek vergeten.

Komende tegenstander is Jodan Boys. Die hebben uitstel gevraagd naar volgende week woensdag, 9 september (9-9) . ,,Ik wil niet negen tegen negen spelen”, zei Nick van der Burg. Hij was vandaag een rots in de branding. ,,Ik heb een donkerbruin vermoedend dat het toch verplaatst wordt. We kunnen dan wel op trainingskamp naar de Himalaya.”

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento