magento

ZA4 wint spektakelstuk en is mede-koploper

Toegevoegd op 26 januari 2020 om 12:41 door Terence Garnier
Whatsapp Facebook Twitter


VV Nieuwerkerk Zaterdag 4 heeft plots het kampioenschap in eigen hand. Het won in een heerlijk duel met 1-3 bij SVS en zag concurrent Capelle verliezen, waardoor de twee ploegen nu gelijk staan. Het geloof in de woorden van trainer Piet Quist (we will be champion) groeit met de dag.

In een koud en donker Capelle moesten de roodhemden het doen zonder doelman Mike Op ’t Ende, ervaren back Jerry Garnier en Erik Prinsen (niet spelend). De ploeg ging op zoek naar de openingstreffer, maar kwam niet echt dichtbij. De goal viel verrassend aan de andere kant. Sinterklaas is al even geleden, toch deelde Orrin Kors een cadeautje uit. De van rechts naar linksbuiten verstoten Oempa-Or speelde de bal pardoes in de voeten van de tegenstander, die een teammaat in stelling bracht en raak schoot achter gelegenheidsgoalie Saat (1-0).

Diens makker Kok kreeg een enorme rebound-kans na een felle pegel van Zwiep, maar de routinier miste warempel. ,,Zon-de”, zei hij later.

In de rust kreeg ZA4 het heuglijke bericht: Capelle heeft verloren. Het was precies de trigger die het team nodig had. ,,Kom op!”, zei een Bozenik. ZA4 stroopte de mouwen op en streed als een collectief voor de winst. Toch duurde het tot minuut 65 voordat de gelijkmaker viel. Elijan Buchbot trok strak voor vanaf rechts, maar spits Luka Kors tastte mis. Achter hem stond Terence Garnier, die zijn inzet tergend langzaam de verre hoek in zag rollen (1-1).

Even later sprintte diezelfde Garnier met zijn nieuwe parelmoerkleurige schoenen één-op-één richting doelman na een rappe sprint, maar werd gevloerd. Het was de enige fout die de prima fluitende scheidsrechter maakte: hij hield zijn kaarten op zak.

Toch viel de 1-2. Saat trapte ver uit richting Nick van den Burg, wiens meespelen nog onzeker was vanwege het Desperano-virus. Hij wipte de bal leep langs een uitkomende doelman. Zijn treffer werd uitzinnig gevierd. Verdoold wilde een hoopie doen, maar dan had Capelle ineens een Alpenberg gehad. 

Spits Luka Kors (houdt hoog met een bochel, heeft een hekel aan de rochel) gooide het duel op slot met een knap schot. ,,Bevrijdend. Dit is het beeld dat ik bij vrijheid heb”, zei hij na afloop om direct door te gaan naar het Gouden Televizier-Ring Gala. ZA4 speelde het duel zakelijk uit. Tussendoor lag Tonnie Reijm op een tegenstander, deed Dylan Kors een zittackle en Rens Buurman een muppet-sprint, had Ben Quist z’n baard afgeschoren voor een dag gratis koffie en nam Bart van Duivenbode drie vliegtuigcorners.

Coach Quist was uitzinnig na afloop. ,,Op mijn werk zijn veel geblesseerden, dus dit is een opsteker.” Hij wilde, net als vorige week, op bier trakteren. Daar stak kapitein Zwiep en stokje voor. De bierpot puilt immers uit nadat hij de inhoud ervan vier keer geraamd had. Volgende week: Dilettant-uit, de ploeg die Capelle wist te verslaan. Bus- en autocombi’s zijn te krijgen op za4-will-wie-tsjempjun.pq.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento