magento

ZA5 scoort op barre middag drie keer, maar wint niet

Toegevoegd op 11 oktober 2020 om 20:31 door Terence Garnier
Whatsapp Facebook Twitter


In een enerverend en onder barre omstandigheden afgewerkt duel hebben VVNZA5 en Aeolus de punten gedeeld. Het werd, net als vorig seizoen, 3-3.

De omstandigheden op Sportpark Dorrestein waren ronduit droevig. Vanwege corona was er geen publiek en waren de kleedkamers en de kantine dicht. Ook regende het pijpenstelen en was het steenkoud. Ook speelde het team van Piet Quist op het nieuwe veld 7, dat vanwege alle gekleurde lijnen net een gymzaal leek. ,,Je moet eerst over een bok springen als je wil scoren", zei Luka Kors zes keer.

Toch schoten de roodhemden uit de startblokken. Al na een seconde of dertig stond het 1-0. Het leer kwam pardoes voor de voeten van Terence Garnier, die z'n derde van het seizoen erin krulde. Maar niet veel later werd lag de bal al achter Steve Schuurmans, die verschalkt werd door een getoucheerd schot. 

Attentie voor de diefstal die daarna plaatsvond: uit een hoekschop leek Lars Messchendorp met z'n linker een prachtige, Senesiëske omhaal te scoren. De bal leek schitterend de verre hoek in te vallen, maar op de doellijn gaf Tonnie Reijm 'm het laatste overbodige zetje: 2-1. Een appél voor buitenspel (Reijm houdt wel van appels, kijk maar in z'n auto) werd genegeerd door arbiter Ton Koster. Maar wederom was het snel gelijk met een hard schot in de kruising.

Na de thee werden de omstandigheden iets beter: de tweede helft werd op het hoofdveld gespeeld en het weer klaarde iets op. Erik Prinsen was er blij mee: de veldtrainer had een natgeregende Michelin-jas en ook zo'n Bobbie-pettas was inmiddels leeggegeten. ,,Het is geen Wim Hof, maar Wim Kerkhof vandaag."

ZA5 ging vol op jacht naar de 3-2, kreeg kansen via onder meer Reijm (inmiddels twee jasjes uitgedaan) en Kok, maar kreeg 'm juist tegen. Het balletje rolde langzaam achter Schuurmans, legendes zeggen dat hij nog naar de bal aan het kruipen is - alleen de zittackle van Dylan Kors duurde langer.

Stephan Verdoold leek toen een punt te redden: hij nam de bal op z'n borst aan een volleerde 'm met links weergaloos in de verre hoek. De goal werd echter afgekeurd na vermeend hens. Even later was het met het bolletje (z'n hoofd dus) alsnog Verdoold de 3-3 maakte, waar hij dolblij mee was. Nick van der Burg - die liever had dat Quist na dertig minuten had gewisseld in plaats van een half uur - kopte in de absolute slotfase nipt over.

Tussendoor werden kijkers van de Aeolus-livestream nog verwend met ouderwets gejudo van Jerry Garnier, werd de vlag gejat van Reinier Zwiep, ontsnapte Terence Garnier aan een nieuwe gele kaart, deze keer door een level verder te komen in Tekken 3, en noemde Quist de tegenstander 'viezerik' maar werd vervolgens 'pedo' genoemde omdat hij een paar schouderklopjes uitdeelde. Luka Kors, via de telefoon aan Rainier Schmidt; ,,Waar wordt dat uitgezonden?

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento