magento

ZA5 START COMPETITIE TRADITIONEEL MET EEN ZURE NEDERLAAG

Toegevoegd op 21 september 2020 om 14:12 door Dylan Kors
Whatsapp Facebook Twitter


VV Nieuwerkerk Zaterdag 5 heeft net als vorige seizoenen de eerste wedstrijd van de competitie afgesloten met een nederlaag. VV Capelle stuurde de dunne selectie van de ploeg van Quist met 1-2 naar huis. In het seizoen 19/20 was VV Capelle de grote concurrent voor de titel, mocht dat zich dit seizoen herhalen zou het wel eens een dure nederlaag kunnen zijn en is de eerste 6-punten wedstrijd meteen al weer gespeeld.

Zonder O.Kors (blessure), S.Verdoold (Frankrijk), R.Saat (Influencer werkzaamheden), De gebroeders Garnier (Influenza werkzaamheden), maar met inval keeper Kelvin klonk om 13:00 uur het fluitsignaal op het hoofdveld van Sportpark ’T Slot. Op dit hoofdveld, wat ongeveer de omvang had van de Zuid-Amerikaanse Pampa, was het extra zuur dat de snelle mannen in de aanval ontbraken. Ook achterin was de spoeling dun en moest S.Schuurman, na uitvallen van R.Buurman, noodgedwongen plaatsnemen naast N. Van der Burg.

Even voor het startsignaal verdiende de voorbereiding ook geen schoonheidsprijs. Zo had de keeper geen tenue, waren er geen ballen, had Messi geen schoenen en is er warmgelopen op alle velden die VV Capelle rijk is. Met een extra autorit, oude schoenen van Luka en de ‘uit de selectie overgenomen dubbele materiaal-norm’ van T.Reijm, kon toch iedereen enigszins warm en in compleet tenue starten.

Na een felle start van ZA5 was het uiteindelijk VV Capelle dat op voorsprong kwam na een cadeau geven corner die vervolgens lastig was weg te werken. De over de hele wedstrijd uitstekend keepende Kelvin kon deze bal niet keren. 1-0. Even voor rust maakte Nieuwerkerk gelijk. Na een solo van een paar minuten wist E.Buchbot de bal bij T.Reijm in te leveren en hij wist fijn binnen te schieten. 1-1. Even na de door trainer Piet met chirurgische precisie ingeschonken thee, kwam VV Capelle op 2-1 voorsprong. Kansen waren er over en weer, interim keeper Kelvin wist nog een paar ballen puik te keren en voor Nieuwerkerk waren er o.a. nog kansen voor E.Buchbot, D.Kors en L.Kors. Laatst genoemde wist in de slotseconde een bal niet voldoende kracht te geven. De Capelse fans aan de lijn vonden dit echter niet gek. “Het was een lastige bal, hij lag voor z’n linker.”, zei één van de supporters. Met een 2-1 achterstand voor ZA5 blies de armtierige scheidsrechter af en kon de ploeg van Quist bijkomen in de zon. Diezelfde Quist wist zijn team toch nog opbeurend toe te spreken. “Als we vanaf nu alles winnen, zijn we gewoon kampioen.”, aldus de Egel. “Bittere nederlaag”, zei D.Kors refererend aan het naar IPA ruikende shirt van J.Garnier een week eerder.

Volgende week speelt ZA wederom tegen SV Ommoord dat deze week gelijkspeelde tegen het gevreesde DCV.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento