magento

Someday, we wíll be champion: een ode aan de jarige Piet Quist

Toegevoegd op 20 maart 2020 om 16:48 door Terence Garnier
Whatsapp Facebook Twitter


Oude trainers doen het goed, zo schreef NOS onlangs bij de confrontatie tussen het Feyenoord van Dick Advocaat (72) en Willem II, waar Adrie Koster (65) de leiding heeft. 

Nu gaat elke vergelijking met Eredivisievoetbal natuurlijk compleet mank - ik denk niet dat er Eredivisiespelers wel eens  hun roes in het portiek moeten uitslapen omdat hun sleutel in het sleutelgat is gebroken. Maar dat VVN ZA4 gedijt bij een door de wol (of keukenrol) geverfde trainer, dat is inmiddels wel gebleken. Voor het vijfde jaar (in de huidige samenstelling) staat Piet Quist aan het roer van dit team.

Ga er maar aan staan: een 'samensmelting' van een zaterdag- en zondagteam dat bol stond van volgevreten ex-selectiespelers, aangevuld met jong, veel te goed talent. Met daarin paradijsvogels als Rens Buurman of Lars Messchendorp.  Het doel: kampioen worden. Dat werd niks (8e).  Het jaar erop ook niet. En dat jaar daarna wéér niet. Jaar vier, twee klassen lager? Nee hoor, geen platte prijs. Poging vijf? Zijn equipe stond er goed voor,  tot de coronacrisis losbrak. 

Maar Quist - meer fan van Cash dan van het Dolfinarium - kwam overal mee weg. Waar hij ooit het vleesgeworden symbool was voor het 'kort en breed', schalt proteinbar-pete dit de laatste jaren enkel nog over het veld. Altijd keurig voor de dag komend, is het niet met Mondriaan-schoenen dan is het wel een verse Egel-cut bij Istanbul gescoord. De 'Jongens!!'-brul, de 'we hadden de 2-0 moeten maken', de 'ik krijg eters', de scheldpartijen richting de scheidsrechters als de gemoederen eigenlijk nét weer tot bedaren zijn gekomen, het 5-3-2-experiment: het zijn Quist-klassiekers geworden. 

We will be tsjempiun, zei Quist, die vandaag z'n 59ste verjaardag viert, al zo vaak. Wat zou het mooi zijn als zijn woorden ooit nog eens werkelijkheid worden. Waarschijnlijk heeft Quist tegen die tijd de leeftijd van Koster. Of Advocaat. Of zelfs Rick Kok.  

 

 

 

 

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento