magento

ZA5 verslaat koploper en pakt eerste drie punten van het seizoen

Toegevoegd op 4 oktober 2020 om 12:07 door Terence Garnier
Whatsapp Facebook Twitter


VV Nieuwerkerk Zaterdag 5 heeft de eerste overwinning van het seizoen gepakt. Op een publiekloos complex van SDV, dat nog zonder puntverlies bovenaan stond, werd het 1-2 voor de roodhemden.

Regen, herfstige duisternis, geen publiek, geen kantine, een provisorische kleedkamer: de ambiance was zaterdag zeker niet van het kolkende niveau als de troepen van Piet Quist gewend zijn. Veel spelers kwamen door de coronamaatregelen al omgekleed naar SDV. Ook spits Luka Kors: hij had zijn bovenlijf in vijf lagen aangekleed en leek wel een lasagne, maar had er - voor zijn doen zeer pleps - een trainingsbroek onder aangetrokken. Dat laatste deed ook Rick Kok, met hele wijde pijpen.

De gasten (zonder onder meer kapitein Zwiep, hij was een keer wél bij de training) kwamen sterk uit de startblokken, maar dat resulteerde niet in een goal. Die viel aan de andere kant. Nadat Messchendorp uitgleed kon de speler van de studenten van SDV, dat de eerste twee potjes gewonnen had, goalie Saat passeren. Die voorkwam daarna erger met goede reacties op een paar afstandspegels. Terence Garnier kreeg geel wegens een harde schop. ,,Ga toch fietsen, zeker zelf nooit gevoetbald", brulde Quist tegen de tekeer gaande trainer van SDV.

Na de thee begon ZA5 aan een heus offensief. Uit een scherp aangesneden corner van Orrin Kors knikte Nick van der Burg bij de tweede paal raak. De gasten gingen één-op-één spelen om een goal te forceren, met Van der Burg op het middenveld. Met effect: Tonnie Reijm ging op het doel af maar stuitte op de doelman. Via Luka Kors kwam de bal buiten de zestien bij Terence Garnier, die met een subtiele boogbal de winnende treffer maakte. Zijn broer maakte dat, samen met de tot Marrokaanse Koos-lookalike verregende Bart van Duivenbode, vanaf de zijlijn mee: hij werd dolgedraaid en viel toen om, troe up in his maut, en werd gewisseld. 

Er gebeurde de tweede helft verder weinig noemenswaardig. Kok versierde met een mooie geluidsloze zweefduik een vrije trap, Dylan Kors tackle zónder te zitten. Stephan Verdoold en Orrin Kors - tegenwoordig bijna dubbelgangers - brulden tegen elkaar, maar maakten dat in een authentiek café goed, zo constateerde Lars MesschenTorp, de Zac Efron uit Ned's School Kids, volgens Rimski's zoon. ,,Ik weet niet precies wat ze naar elkaar schreeuwden. Maar ja, best wel veel klinkt als iets anders." Volgende week komt Aeolus naar Sportpark Dorrestein. Het wordt de eerste zaterdagse thuiswedstrijd sinds februari.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento