magento

Erik-interimtrainer Ad Prinsen vestigt opkomstrecord bij trainingen

Toegevoegd op 25 juni 2020 om 23:24 door Terence Garnier
Whatsapp Facebook Twitter


De trainingen van ad-interimtrainer Erik Prinsen (VVNZA5) worden zo goed bezocht door zijn spelers, dat Prinsen erin is geslaagd een opkomstrecord te vestigen. 

Dat blijkt uit data van OptaZwiep. Twee maanden geleden kwam hij, na de coronabreak, aan het roer. Sindsdien is de opkomst gemiddeld 9,7 aanwezigen. Daarmee breekt hij het record van Adrie Hermus (9 in het seizoen 2013/2014) en schaart zich in een illuster rijtje met namen als Leo Lansbergen en Wout van Driel. Prinsen is trots. Niet gek ook: normaal is hij eind juni bezig met schilderen of lantaarnpalen checken. 

ZA5 traint de hele zomer door. In september draagt hij het stokje weer over aan Piet Quist, is de bedoeling, en gaat Prinsen zelf weer spelen. Op de achtergrond werkt Quist, bijna opa omdat Benny Raki vader wordt, wel al aan de samenstelling van de selectie. Zo is doelman Mike Op 't Ende na twee prima seizoenen vertrokken. Voor hem in de plaats is Steve Schuurmans gehaald. De bedoeling is dat hij met Reinier Saat gaat rouleren. Maar Quist kreeg wel een verontrustend mailtje van Saat. ,,Het leek wel een nepmail. Phisingwithrein, was de afzender.” 

Ook moet Quist Lars Messchendorp binnenboord zien te houden. Zijn kopballen zijn opgevallen bij de scouts van een paar gerenommeerde volleybalclubs. Met name Top Weer In Juni Geeft Jeuk Ergens (TWIJGJE) zou hengelen naar zijn diensten en heeft een lijntje uitgeworpen, volgens Saat. 

Ook Tonnie Reijm wordt gewild, maar dan wél door voetbalclubs. Hij wil gewoon blijven en wordt gek van de telefoontjes. ,,Zo vermoeiend, dat ik vast m'n pyjama heb aangetrokken. En die telefoontjes neem ik niet meer op, ik hou m'n handen gewoon op m'n rug.” Lars Boere is vertrokken naar Berlijn. Jeffrey Berlijn halen is geen optie, hij is naar Boere. Quist: ,,De selectie is nu in evenwicht, zoals het beeld van Vrouwe Justitia.” Oudgedienden Rick Kok en Jerry Garnier plakken er nog een jaar aan vast. In hun contract staat dat deze automatisch met een jaar verlengd wordt bij tien blessures. De nieuwste blessure van Kok: uitgegleden over een fles spray tan, in het portiek.   

Luka Kors is blij dat vanaf volgende week de anderhalvemeterregel niet meer geldt op het veld. Al was het niet moeilijk om die afstand te bewaren met zijn draaicirkel. Hij is topfit, maar deed wel 650 kilometer over Milaan - San Remo. ,,Ik moest wel steeds m'n mond open doen.” ,,Dat zei Jan-Joost van Gammelen ook", zegt zijn neef Orrin. Stephan Verdoold heeft de coronatijd gebruikt om veel beeldmateriaal van bekende voetballers te kijken. ,,Marcus Berg, Jan van den Heuvel, Bert Konterman, Gareth Bale, dat werk. De gebroeders Van der Kuijlen? Nee, dat is niks voor mij." 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento